• Régi idők kincsei

          • A gútai tájház régi idők kincseit őrzi, és időutazásra hív, a múlt egy-egy darabját megmutatva a ma emberének. A helyben összegyűjtött és megőrzött tárgyakkal településünk hagyományos tárgyi kultúráját jeleníti meg. A berendezés az itt élők életmódját, lakáskultúráját mutatja be.

            Itt kalauzolt és mesélt az iskolai klubot látogató gyerekeknek Markovics Tímea, a MAGYAR ASSZONYOK LIGÁJÁNAK oszlopos tagja.

            Köszönjük a lehetőséget és a kedves fogadtatást!

          • Týždeň zdravia na hodine slovenského jazyka

          • Naši žiaci so svojimi učiteľmi celý týždeň venovali zvýšenú pozornosť svojmu zdraviu.

            V rámci týždňa zdravia na škole pripravili množstvo aktivít, ktorými si pripomenuli, ako sa starať o svoje zdravie.

            V rámci témy výživa žiaci štvrtej triedy zostavovali jedálny lístok, triedili potraviny, prezradili najobľúbenejšie jedlá a na etiketách zisťovali dátum spotreby potravín. Záver bloku patril prevencii pred chorobami. Pracovali s obrázkami ovocia a zeleniny, hovorili o ich chuti, tvare, farbe...

          • Ovisok a suliban

          • Minden ősszel az Egészséghéten ellátogatnak hozzánk az óvodások. Meglátogatják régi ovistársaikat, akik már komoly iskolások, első osztályosok. A kisdiákok örömmel köszöntötték az óvónéniket és az ovis pajtásaikat.

            A tanórai látogatás után iskolánk nevelőtestülete mesével, játékkal, érdekes feladatokkal varázsolta el a kicsiket. Nagyon jó kis délelőtt volt! Köszönjük, hogy itt voltak!

            Találkozzunk újra november 11-én, szombaton is! Jó móka lesz!

          • Hurrá! Foci! Siker!

          • Elkezdődött a kispályás gyerekfoci bajnokság Komáromban. Ettől az évtől iskolánk három csapatot is indított. Az U11, U14, U16-os csapataink dobogós helyezésről várják a következő fordulót.

            Balázs Andor, Bábi Barnabás, Bábi Olivér, Kertai Alex Kristián, Keszeg Áron Szilárd, Korpás Krisztián, Madarász Márk, Madarász Máté, Marosi Balázs, Melecski Zoltán Levente, Mente Ádám, Nagy Ákos, Németh Kristóf, Rehák Bence, Roštáš Markus, Samu Botond, Struhárik Attila,Szabó Bence, Zakály Kevin, Szarka Veronika, Rigó Dominik, Kiss Bence, Ďuráč Erik, Bezúr Barnabás.

            További sok sikert!

            Tornatanár: Mgr. Máté Zsolt és Mgr. Nagy Benjamín

          • Tojásnap

          • A Tojás Világszövetség 1996-ban határozott úgy, hogy minden év októberének 2. péntekjén ünneplik a tojás világnapját (World Egg Day), és az egész hetet kinevezik a tojás világhetének. Céljuk a tojás népszerűsítése, a tévhitek eloszlatása és az egészséges táplálkozásban betöltött fontos szerepének tudatosítása. Október 13-án, pénteken nálunk is központi téma a TOJÁS.

            Koordinátorok: Mgr. Kürti Krisztina, Mgr. Svitek Erika, Mgr. Beke Lajtos Kitti és Mgr. Zuber Ramona

            Bővebb információ az osztályfőnököknél 

          • Színházban jártunk

          • Október 11-én alsó tagozatos tanulóinkkal Komáromba, az Egressy Béni Városi Művelődési Központba látogattunk. Paár Julcsi: RÓKATÁNC c. mesés komédiáját tekintettük meg. Az oktatás és nevelés mellett egyik célunk színházi élményt adni és színházkultúrát tanítani a kicsiknek.

            A gyerekeknek nagyon tetszett a vidám, táncszínházi elemekkel teli, lendületes sodrású játék. Köszönjük a színházi élményt!

          • Nyílt nap az iskolánkban

          • A kedves szülők és érdeklődők betekintést nyerhettek a tanórákba, és gyermekeinkkel együtt is tanulhattak. Örömmel fogadtuk a ránk irányuló figyelmet, az őszinte érdeklődést. Boldogan mutattuk meg, mennyi mindent tanultunk, tudunk.

            Köszönjük Mindazoknak, akik eljöttek és részesei voltak a gyerekek mindennapjainak!

          • Aktivity, vďaka ktorým môžu žiaci prežívať radosť na hodinách slovenčiny

          • Netradičné metódy na hodinách slovenského jazyka a slovenskej literatúry v 9. ročníku

            Tvorivá činnosť žiakov v rámci hodiny slovenského jazyka je veľmi dôležitá. Žiaci sa bez námahy zdokonaľujú vo vyučovaní a to kvôli procesu z objavovania, čo počas tvorivej činnosti prežívajú. Literárne fakty sa tak dostávajú do povedomia detí hravou a nevtieravou formou.

            Mgr. Ramona Zuber, učiteľka SJSL

          • Boldogságóráink

          • MINDEN RENDBEN VAN!- ezekkel a szavakkal indítotttuk az októberi boldogságóránkat, melynek témája az optimizmus. Az optimizmus lényegében egy olyan gondolkodásmód, melyben gondolatainkat úgy alakítjuk, hogy pozitívan tudjuk kezelni a problémákat. Az optimista ember minden helyzetben a legjobbat keresi.

            Másodikosainkkal mi is optimistán gondolkodunk. Vidámnak és csodálatosnak látjuk a világot, mint amilyen a szivárvány is. A mosolygós felhőkbe beleírtuk a pozitív gondolatainkat.

            Jobb Veled a Világ!

            Projektvezetők: Mgr. Kürti Krisztina és Mgr. Svitek Erika

             

             

             

             

             

            +21

          • Színházi élményeink

          • Színházért rajongó diákjaink egy - egy budapesti előadás után máris a következő alkalmat várják. Elérkezett a nap, október 6-a, amikor újra az Operettszínházba látogattunk. Ezúttal A Szépség és a Szörnyeteg musicalváltozatában a szépséges Belle és a Szörny történetén keresztül azért izgultunk, hogy minden jóra forduljon, mint a mesékben.

            Sütiztünk is kedvenc helyünkön, a Művész Kávéházban.

          • Lakóhelyünk környéke

          • Másodikosainkkal hosszú sétára indultunk, hogy megismerjük a mi kis városunk nevezetességeit, mit mutatnánk meg az ide látogatóknak. A séta után mindenki pár mondatban elmondta, mit jelent neki Gúta:

            - "Nekem Gúta , nemcsak egy város nevét jelenti, hanem olyan várost, ahol élek. Ide kötnek a gyökereim."

            - "Itt él a családom, barátaim."

            -"Ide járok suliba és az anyanyelvemen tanulhatok."

            -" Szeretek a parkban sétálni."

            - " Szépen feljődik városunk."

            - " Ha elmegyek kirándulni, mindig vágyom vissza."

             

          • Rendhagyó történelemóra

          • A 174 évvel ezelőtti tragikus őszre, a magyarok szabadságküzdelmének elfojtására és a „törvényes forradalom" utáni megtorlásra, az aradi vértanukra emlékezünk.

            A rendezvényt Mgr. Szabó Nikolett, történelemtanár nyitotta meg, aki felhívta az egybegyűltek figyelmét arra, hogy mennyire fontos az emlékezés, az emlékezés olyan hősökre, akik hősiességből, a hazához való hűségből, kitartásból mutattak példát. Elmondta, az aradi vértanúk életüket adták azért, hogy mi szabadon megvallhassuk magyarságunkat. Ezt követte iskolánk diákjainak ünnepi műsora. Az ünnepséget a Himnusz zárta.

            A műsort összeállította Mgr. Gőgh Renáta, Mgr. Molnár Angéla és Mgr. Fülöp Erika.

            Előadók: az iskola irodalmi színpadának és Margaréta néptánccsoportjának tagjai

          • Meghívó nyílt napra

          • Október 10-én yílt napot tartunk iskolánkban, melyen a szülők, érdeklődők betekintést nyerhetnek a tanórákba, ill. a napközis foglalkozásokba is.

            Mindenkit szeretettel várunk!

          • Rendhagyó történelemóra

          • A 174 évvel ezelőtti tragikus őszre, a magyarok szabadságküzdelmének elfojtására és a „törvényes forradalom" utáni megtorlásra, az aradi vértanukra emlékezünk.

            A rendezvényt Mgr.Szabó Nikolett, történelemtanár nyitotta meg, aki felhívta az egybegyűltek figyelmét arra, hogy mennyire fontos az emlékezés, az emlékezés olyan hősökre, akik hősiességből, a hazához való hűségből, kitartásból mutattak példát. Elmondta, az aradi vértanúk életüket adták azért, hogy mi szabadon megvallhassuk magyarságunkat. Ezt követte iskolánk diákjainak ünnepi műsora. Az ünnepséget a Himnusz zárta.

            A műsort összeállította Mgr. Gőgh Renáta, Mgr. Molnár Angéla és Mgr. Fülöp Erika.

            Előadók: az iskola irodalmi színpadának és Margaréta néptánccsoportjának tagjai

          • Spestrenie vyučovacieho procesu

          • Dnes deti často majú spracovať do školy rôzne projekty, napríklad na hodiny cudzích jazykov. Myslíme, že lapbook je tá hravá a zábavná forma, ktorá ich môže vtiahnuť do deja, aby sami usporiadali informácie, ktoré nazhromaždili. A čím skôr sa dieťa s takouto formou učenia stretne, tým náchylnejšie bude k jej využívaniu aj v budúcnosti.

            Pani učiteľka Veronika Korpás vo výučbe rada využíva netradičné formy a pomôcky slúžiace na spestrenie vyučovacieho procesu.

          • Az állatok világnapja

          • Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik minden esztendőben Szent Ferenc emléknapján, október 4-én. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja. A világnapon ma már nem csak a vadon élő, hanem minden állat védelmére felhívják a figyelmet.

            Biológia órákra poszterekkel, beszámolókkal készültünk, hogy mi is felhívjuk a figyelmet ennek a napnak a fontosságára.

            Szaktanár: Mgr. Nagy Benjamín

          • OKTÓBER – mesiac úcty k starším

          • Mesiac október sa nesie v duchu úcty k našim starým rodičom, susedom, priateľom aj známym, preto by mal byť pre nás všetkých pripomienkou, že si treba uctiť starších ľudí v našom okolí...

            Vážme si svojich starkých, učme sa od nich a nezabúdajme na nich. Urobili pre nás veľa a zaslúžia si našu pozornosť, lásku a úctu.

            „Láska nepozná starobu a srdce nepozná vrásky.“

            V 9. ročníku na hodine slovenského jazyka pod vedením p. učiteľky Veroniky Korpás sa zaoberali s touto témou.

          • A MAGYAR NÉPMESE NAPJA

          • "A világ meséből van, mesebeli varázserőből, és ami a legcsodálatosabb benne, az az, hogy ez a varázserő a legvalóságosabb erő, ami csak létezik a világon, és ami az igazsághoz vonz, csak oda kell figyelnünk, érzéseinkkel ápolnunk, és ettől kisarjad, virágba borul a világ."

            Az iskolai klubban a MAGYAR NÉPMESE NAPJA alkalmából különböző foglalkozásokat tartottunk. Érdekes feladatok, szerepjátékok, kézműveskedés, rajzolás, sulikönyvtár, pexeso, meseolvasás...

            Ági néni, Edit néni, Barbi néni és Évi néni! KÖSZÖNJÜK A MESÉS DÉLUTÁNT!

            "Az egész gyermek olyan, mint egyetlen érzékszerv, minden hatásra reagál, amit emberek váltanak ki belőle. Hogy egész élete egészséges lesz-e vagy sem, attól függ, hogyan viselkednek a közelében"

    • Kapcsolat

      • Základná škola M. Korvína s VJM - Corvin Mátyás Alapiskola, Školská 6, Kolárovo
      • tel., fax: 035/ 7771361, 035/7771801 mobil: 0911 229 657
      • Školská 6, 946 03 Kolárovo Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje